Hintpare Tatlısı Tarifi

6 Aralık 2013 Cuma günü yazıldı.

Hintpare Tatlısı Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı bayatlamış ekmek rondosu
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı
Bir kaba yumurtaları kırın diğer malzemeleri de katın 1 su bardağı bayat ekmek rondosunu şu şekilde yaptım bayat ekmeği fırında kurutup robotta çektim bu şekilde tatlılarda kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim normal un ile de hamurun kıvamını ayarlayın. Elinizle yuvarlayıp yassı şeklinde şekil verip tepsiye dizin 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti önceden pişirip soğumaya bırakın sıcak tatlıya ılık şerbet gelecek şekilde dökün. Afiyet olsun üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: