Fındıklı Kurabiye Tarifi

16 Ocak 2014 Perşembe günü yazıldı.

Fındıklı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 paket margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
Aldığı kadar un

Üzeri için
1 adet yumurtanın akı (hamurda kullandığımız sarının akı)
1-1,5 su bardağı kadar dövülmüş fındık

Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, bir kabın içine koyun ve üzerine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, yumurtanın sarısı ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın.
Ardından unu döküp 10 dakika yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yuvarlayın
Bir kâsenin içine yumurta akını alın. Bir tepsinin içine kırılmış fındıkları dökün. Yuvarladığınız ceviz büyüklüğündeki hamurları önce yumurta akına, sonra kırılmış fındıklara batırın. Yağlanmış fırın tepsisine fındıklı kurabiye hamurlarını dizin ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Tuba Alınak Alpfidan hanıma teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: