Tahinli Kurabiye Tarifi

4 Şubat 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Tahinli Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 yumurta
75 gr margarin
1.5 çay bardağı sıvıyağ
4 kaşık nisasta
5 kaşık dolusu pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
3 yada 4su bardağı un

Yapılışı
Margarini eritin ve diğer malzemeleride ekleyip sert olmayacak bir hamur elde edin. un miktarını azar azar ekleyerek ayarlayın. ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayın ve 150 derece fırında 15 dakika pişirin. soğuyünca pudra şekeri ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Cup'da Bisküvili Tatlı Tarifi

günü yazıldı.

Cup'da Bisküvili Tatlı Tarifi
Malzemeler
1 paket petibor bisküvi
1 paket hazır supangle
1 paket vanilyali puding
1 litre süt
1 paket sade kremsanti

Üzerini süslemek için
çikolata sos

Yapılışı
Supangle yi ve vanilyalı pudingi tarife göre pişirin. petiborleri elinizle ufalayın .cupların altına bisküvi dökün üzerine vanilyalı puding dökün sonra supangleyi dökün tekrar bisküvi bırakın ve supangle dökün. bütün cuplara aynı şeyleri tekrarlayıp soğuması için dolaba bırakın birkaç saat dinlendikten sonra kremsanti yapıp sıkma pompasi ile üzerini sıkın ve çikolata sosu ile susleyin. yada istediğiniz herhangi birşeyle de süsleyebilirsiniz.

Etli Çiğköfte Tarifi

2 Şubat 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Etli Çiğköfte Tarifi
Malzemeler
500 gr köftelik kırmızı bulgur
200 gr yağsız kıyma
2 adet limon
1 adet kuru soğan
2 domates

Çemeni için
2 kaşık domates salçasi
1 kaşık biber salçasi
5 kaşık isot
1/2 çay bardağı nar eksisi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tozkarabiber
1 çay bardağı siviyag
6 dış sarımsak
Yarım demet maydonoz

Yapılışı
Önce çemeni hazırlayalım. sarımsakları ezin diğer malzemelerin hepsini de katıp karıştırın. çemenin yarısına eti ekleyip karıştırın ve bekletin et cemenin içinde biraz çiğligi gitsin . çiğköftelik bulguru kaba alıp içine domates ve soğanı rendeleyip 2 domatesi sıkın. avuç içinde ezerek bulgur yumuşayana kadar yoğurun. tam yumuşadığına emin olunca içine eti karıştırdığımız cemeni bulgura ekleyip tekrar yoğurmaya başlayın. bulgurun durumuna göre çemeni azar azar ekleyebilirsiniz. tam yumuşayınca maydonozu da ince ince doğrayıp ekleyin ve parçalar koparıp sıkıp şekil verin. Afiyet olsun. Bu malzeme 5 kişiliktir.

Ekler Tarifi

1 Şubat 2013 Cuma günü yazıldı.

Ekler Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı su
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
yarım su bardağı zeytinyağı

Krema için
10 yemek kaşığı şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema

Üzeri için
1 paket çikolatalı sos
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
ilk olarak su şeker ve zeytinyağını tencereye koyup kaynatalım. Soğuyunca içine yumurtaları ve unu ekleyerek çırpalım. Karışımı krema torbasına aktaralım ve minik uzun çubuklar elde edelim. Bu hamurları fırın tepsisine döşeyelim.
Bu hamurları 15 dakika pişirelim. Diğer taraftan derin bir tencerenin içine süt, nişasta, un ve şekeri karıştıralım. İçine vanilya, margarin ve krema ekleyerek pişirelim. Minik eklerimizin arasını bıçak yardımıyla ortadan ikiye genişletelim.
Arasına hazırlamış olduğumuz kremayı koyalım. Derin bir tencerenin içinde hazır çikolatalı sosumuzu tarifine göre hazırlayalım. İçine kakao ilave edelim. Hazırlamış olduğumuz ekleri dizelim ve üzerlerine çikolatalı sosu dökelim. Soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Un Helvası Tarifi

günü yazıldı.

Un Helvası Tarifi
Malzemeler
150 gr margarin
3/4 su b. Siviyag
2.5 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su

Yapılışı
Yağı eritin içine unu da ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. şeker ile suyu karıştırıp şekeri tamamen eritin. kavrulan una şekerli suyu yavaş yavaş dökün. suyunu tam çekince birkaç dakika kavurun.istediğiniz şekilde servis yapabilirsinz. ben küçük kek kalıplarına doldurdum fıstık ve fındık ile süsledim.afiyet olsun