Sadrazam Sarması Tarifi

31 Mart 2013 Pazar günü yazıldı.

Sadrazam Sarması Tarifi
Malezemler
Muhallebisi için
1 lt süt
1 Paket margarin ( veya tereyağ )
8 yemek kaşığı un ( tepeleme )
8 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya

Arası için
1 Paket Sade krem şanti ( Arzuya göre kaymak )
1 Bardak soğuk süt
İri parça ceviz, fındık veya badem içi
Damla çikolata ( Arzuya göre )

Kaplaması için
Bolca hindistan cevizi

Yapılışı
Margarin eritilip kokusu çıkana kadar un kavrulur.
İçerisine süt ilave edilip, topaklanmayacak şekilde karıştırılır.
Pürüzsüz hale gelince şeker ilave edilir.
Kaynamaya başlayınca vanilyası ilave edilir.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilip ocaktan alınır.
Mikserle muhallebi iyice pürüzsüzleştirilir.
Bolca hindistancevizi serpiştirilmiş dikdörtgen bir tepsiye muhallebi ince bir şekilde yayılır.1 gece dolapta bekletın cıkardıktan sonra
Soğuk süt ile krem şanti mikser yardımıyla köpürterek hazırlanır.
Krem şanti buzdolabında 20 dk soğutulur.
Soğumuş muhallebi üzerine krem şanti dökülüp güzelce yayılır.
Buzdolabında birkaç saat soğutulur.
2 cm kalınlığında kesilen şeritlerin başına iri parça ceviz, fındık içi veya iri kırıklı badem içi konularak rulo olarak sarılır.
Arzuya göre krem şantinin üzerine damla çikolata da konularak zenginleştirilebilir.

Dızmana Tarifi

30 Mart 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Dızmana Tarifi
Malzemeler
1 P. Yaşmaya
1.5 Su b. süt
Yarım su b. sıvıyağ
Yarım kg un
Tuz

Üzeri için
1 su b. sıvıyağ
1 su b. yoğurt
2 adet yumurta
1 çay k. karbonat

Yapılışı
Yaşmaya, süt, un, tuz, sıvıyağı bir kab'da güzelce yoğurun ve 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. hamur dinlendikten sonra rulo yaparak bıçak yardımı ile kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Tepside 30 dk kadar beklettikten sonra üzeri için olan malzemeleri karıştırıp dızmanaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Not:  Fırından çıktıktan sonra tam soğuyunca dolap poşetine koyup derin dondurucuya atarsanız aylarca kalır istediğiniz zaman istediğiniz miktarda çıkarıp ısıtıp kullanabilirsiniz.

Damla Çikolatalı Kek Tarifi

29 Mart 2013 Cuma günü yazıldı.

Damla Çikolatalı Kek Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. 1 parmak eksik sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su b. hindistan cevizi
1 su b. damla çikolata
Aldığı kadar un

Yapılışı
Yumurtaları şekerle birlikte çırpıyoruz. Sonra sırasıyla, sütü, yağı, Hindistan cevizi, vanilyasını koyuyoruz. Unu, kabartma tozunu ve damla çikolatalarımızı ekliyoruz. Kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Not:Damla çikolataları şeker ve una bulayıp keke en son katıyoruz fazla karıştırmadan kalıba dökün.

Muzlu Üçgen Pasta Tarifi

günü yazıldı.

Muzlu Üçgen Pasta Tarifi
Malzemeler
30 adet sade pötibör bisküvi
2 adet muz
Bisküvileri ıslatmak için süt

Kreması
4 su b. süt
1 Yemek k. nişasta
4 Yemek k. un
4 Yemek k. şeker
2 Yemek k. kakao (arzuya göre arttırılabilir)
50 g margarin veya tereyağı

Üzerine
1 Paket kremşanti
1 su b. süt

Yapılışı
Kremayı pişirmek için sütü tencereye alıp un, nişasta, şeker ve kakao'yu (bitter çikolata'da kullanabilirsiniz) ekleyin çırpma teli ile karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin. ocaktan alıp margarini katıp 2-3 dk çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz arada sırada karıştırın kaymak tutmasın. kremşantiyi 1 su bardağı yani üzerinde yazan ölçüdeki süt ile çırpıp buzdolabında bekletin. Bisküvileri süte batırıp enine 3 sıra boyuna 5 sıra alimünyum folyonun üzerine dizin bir kat krema sürüp tekrar bisküvi dizin, bir kat daha krema sürdükten sonra muzları yerleştirip iki taraftan dikkatlice içe doğru (bisküviler muzun üstünde birleşecek) katlayın. kremşantiyi sürüp süslemesini yaptıktıktan sonra takribi 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Sıkma Tarifi

günü yazıldı.

Sıkma Tarifi
Malzemeler
1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yeteri kadar su

İç malzemesi
200 gr beyaz peynir(eriyen türden olursa daha iyi olur)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Un, tuz, su ve mayadan kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.Hamurun üzeri bir bezle örtülüp 1 saat dinlendirilir.3 kaşık sıvıyağda soğanı öldürüp içine 1 tane minik minik doğranmış domatesi de öldürdükten sonra ufalanmış peyniri ilave edip karıştırıyoruz
. Hamurdan bezeler alıp Oklavayla açıp teflon bir tavada altı ve üstü pişirilir.Elde edilen ekmeğin üzerine tereyağı sürülür.İçerisine hazırlamış olduğumuz içten konup sarılır.Afiyet olsun.