Pratik Pasta Tarifi

31 Aralık 2013 Salı günü yazıldı.

Pratik Pasta Tarifi
Malzemeler
1 paket hazır pasta tabanı
1 paket kakaolu pudıng
1 paket kakaolu kremşanti
1 su bardağı meyve suyu
1 kalıp cikolata
2 adet muz

Süslemek için
Hindistan cevizi ve çikolatlı toplar

Yapılışı
Hazır keki meyve suyu ile ıslattım. Kakaolu pudingi yaptım içinede çikolata kattım pişirdim. sogutup kremşanti ile mikserde karıştırdım, sonra ıslattığım kekin üstüne serdim arasına muz koydum sonra diğer keki kapatıp tekrarladım üstüne hindistan cevizi ve çikolatalı toplar ile süs yaptım basit ve guzel oldu :-) Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Gül Şerefli hanıma teşekkür ederiz.

Kafesli Rulo Pasta Tarifi

30 Aralık 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Kafesli Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
Kakaolu pandispanya için
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 buçuk çay bardağı un
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu

Yeşil pandispanya için
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ıspanak püresi
2 çay bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Limon kabuğu

Kreması için
1 paket hazır pasta kreması
2 adet muz

Yapılışı
Pandispanyalari önce yapıyoruz. Yumurta ve şekeri çırpıp içine kakao, un ve kabartma tozunu  ekleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye çok ince bi tabaka şeklinde serin. 170 derecede 15 dakika pişirin. Yeşil pandispanyayı aynı şekilde tek farkı kakao yerine ıspanağı haşlayıp püre haline getirip yapın. Pandispanyaları nemli bir örtünün arasına koyup sarın. Şeritler halinde kesip. Ters şekilde kafes şeklinde birbirinin içinden geçirerek hazırlayın. Pasta kremasını süt ile çırpın muzları doğrayın kremanın içine. Üstüne sürüp rulo şeklinde sarın ve folyo ile sarıp iyice sıkın en az 3 saat bekledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tam olarak aşamalarını çekmeyi unuttum :) telefondan çektiğim bu resim bir nebze yardımcı olacaktır. Kolay gelsin.
Kafesli Rulo Pasta Tarifi

Elmalı Pasta Tarifi

günü yazıldı.

Elmalı Pasta Tarifi
Malzemeler
1 paket yumuşatılmış margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı Yoğurt
1.5 su bardağı pudra şekeri
3 kaşık nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harcı
4 adet elma
3 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz

Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bi hamur yapın. Bir tencerede kabukları soyulmuş elmaları rendeleyip içine şeker, tarçın ve ceviz içini katın ve 5 dakika pişirin. Soğumadan hamura katmayın. Hamurdan bir parça koparıp avuç içiyle açın ve bir yarısına bıçakla çizikler atın diğer yarısına elmalı harcı biraz bırakıp yuvarlayın ve ay şeklinde bükün 160 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Su Muhallebisi Tarifi

27 Aralık 2013 Cuma günü yazıldı.

Su Muhallebisi Tarifi
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri, su.

Yapılışı
Tencereye un ve nişasta konur. Azar azar süt ilave edilerek ezilir. Ateşe alınır. 2 bardak su ilave edilir. Muhallebi kıvama gelinceye kadar karıştıra, karıştıra pişirilir. Ateşten indirilmeden önce şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp, ateşten alınır. benim gibi borcama veya kaselere konur. Üzerine damla çikolata serpip servis yapabilirsiniaz. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Profiterol Tarifi

günü yazıldı.

Profiterol Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta

Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

Yapılışı
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru kaşık yardımı ile yuvarlaklar alıp tepsiye diziyoruz 160 derece fırında çok hafif pembelesince çıkarıp soğuyünca ikiye bölüp ara kremaşinı doldurup tepsiye dizin. üzerine isterseniz çikolata benmari usulü ile eritip dökün ister çikolata sosu dökün farketmiyor. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.