Tavuk Dolması Tarifi

13 Kasım 2012 Salı günü yazıldı.

Tavuk Dolması Tarifi
Malzemeler
Mantar
Sıvıyağ
Nane,kekik,karabiber,tuz
Tavuk fileto
Dil peyniri

Yapılışı
İlk önce Tavuk filetoları yeteri kadar sıvıyağ ve istediğiniz baharat ile harmanlayıp, üzeri örtülü olarak yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Mantarları ince, ince kıyın ve çok az sıvıyağ ile soteleyin.
Dil peynirini rendeleyin.
Tavuk filetonun üzerine önce mantarları, sonra da rendelenmiş dil peynirini koyup sarın ve açılmaması için bir kürdan ile tutturun.
Hazırladığınız tavuk sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.kenarlarına domates ve bıber bırakın.uzerını folyo ıle kapatıp yavas yvas pısırın
Orta ısılı fırında tavuklar hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok: