Banyolu Muska Böreği Tarifi

27 Ocak 2013 Pazar günü yazıldı.

Banyolu Muska Böreği Tarifi
Malzemeler
6 adet yufka
200 gr tereyağ

İç malzemesi
2 adet kuru soğan
200 gr kıyma
1/2 kg ıspanak
1 su bardağı siviyag
Tuz karabiber kimyon

Yapılışı
Bir tencerede soğanları yemeklik doğrayıp 1 su bardağı sıvıyağ da kavurun. kavrulunca kıymayıda katıp kavurun .salçayı da ekleyip doğranmış ıspanakları katın. baharatları da katıp soğumaya bırakın.
2 tane yufkayı üst üste serin. 3 parmak kalınlığında şeritler yapın. üst üste 2 yufkadan yaklaşık 10 tane muska
böreği çıkar.kestiğiniz şeritleri eritilmiş tereyağ sürün sadece üstüne sürün. ben ağır olmasın diye sıvıyağ ile tereyağ karıştırdım. hazırladığımız iç harcını uc tarafına bırakın ve muska şeklinde katlayın. bütün yufkayı aynı şekilde tamamlayın. süzgece bırakıp musluğun önüne tutun. biraz süzülünce tepsiye alın.üzerine sıvıyağ sürüp 190 derecede pişirin. isterseniz tavada da kızartabilirsiniz.
Ben ıspanaklı harç kullandım isteğe göre peynirli patatesli de yapılabilir.istersenizde suyun altına tuttuktan sonra poşetleyip dondurucu ya da bırakabilirsiniz. yalnız kullanacağınız zaman buzunu çözdürmeden fırınlayın.

Hiç yorum yok: