Çikolata Soslu Muffin Tarifi

1 Mart 2013 Cuma günü yazıldı.

Çikolata Soslu Muffin Tarifi
Malzemeler
Kek Hamuru İçin
100 gr. margarin
4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
6 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (veya fındık)

Üzeri İçin
50 gr. margarin
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı süt

Yapılışı
Oda ısısında bekletilmiş margarini hamur yoğurma kabına alıp küçük küçük doğrayın. Toz şekeri ekleyip köpük köpük oluncaya kadar mikserle 3 dakika çırpın. Un, pirinç unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Süt ve yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırparak koyu kıvamda bir hamur hazırlayın. Cevizi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız hamuru kalıplara üstten bir parmak boşluk bırakacak şekilde kaşıkla ilave ederek paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika pişirin.
Çikolata sosu için, margarini küçük bir kapta eritin. Kakaoyu ilave edip yedirinceye kadar hızla karıştırın. toz şeker , pirinç unu ve sütü ekleyip çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sosu ocaktan alın ve mikserle çırparak soğutun.
Muffinleri servis tabağına alın. Üzerilerine çikolatalı sosu gezdirerek döküp servis yapın.

Hiç yorum yok: