Kartopu Pastası Tarifi

1 Mart 2013 Cuma günü yazıldı.

Kartopu Pastası Tarifi
Malzemeler
Keki için
4 yumurta
4 kahve fıncanı şeker
4 kahve fincanı un
kabartama tozu ve vanilya

Şerbbeti için
yarım bardak vişne suyu (normal soğuk su da kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı seker

Kreması için
1 paket çikolatalı krem ole
2,5 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt

Arasına
2 tane muz( yada istedğiniz meyve çeşidi)

Yapılışı
Kek malzemelerimizi sırasıyla,yani önce şekerle yumurtaları daha sonra da unu ve kabartma tozu,vanilyayı ekleyerek mikserde karıştıralım.175 derece öneden ısıtılmış fırında pişirelim.
Krem oleyi üzerindeki tarife göre yani s,5 su bardağı soğuk süt ile karıştıralım.2 poşet krem şantiyi de 2 su bardağı süt ile karıştıralım.buzdolabında kekimiz pişip soğuyana kadar bekletelim.Şerbetini hazırlayıp kekimizi ikiye böldükten sonra ıslatalım.Arasına bir kat kakaolu krem ole,bir kat da krem şanti sürelim.Üzerine muz dilimlerini dizelim.Kekimizin ikinci parçasını kapatıp pastamızın üzerine de kalan kremoleyi yayalım.Kalan krem şanti ile de süsleyelim.Buzdolabımda en az 2 saat bekletip öyle servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: