Biber Turşusu Tarifi

15 Ağustos 2013 Perşembe günü yazıldı.

Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler
1 kg süs biber
6-7 diş sarmısak
yarım demet dereotu
1 lt sirke

Yapılışı
Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açınız. Deldiğiniz biberlerin çürük olmamasına dikkat ediniz. Daha sonra biberleri turşu kabına sıkıca istifleyiniz. Biberlerin arasına dereotu ve sarmısak yerleştiriniz. Sirkenin içine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek biberlerin üzerine dökünüz. Bir naylon torbaya su koyup ağzını iyice bağladıktan sonra biberlerin üzerine ağırlık olarak koyunuz. Kavanozun ağzını kapatıp ekşimeye bırakınız. Turşunun üzerinde biriken beyaz köpükleri zaman zaman bir kaşıkla alıp atınız. Biberler sararınca turşunuz yenmeye hazır demektir.

Hiç yorum yok: