Kaytaz Böreği Tarifi

2 Ağustos 2013 Cuma günü yazıldı.

Kaytaz Böreği Tarifi
Malzemeler
1 kg un
Su
Tuz

İçi İçin
Yarım kg kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi

Açmak İçin
Sıvı yağ

Yapılışı
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. iç harcı için kıyılmış soğan sarımsak, domates ve diğer tüm baharatlar kıymanın içersine konur ve elle yoğrulur. daha sonra hamur küçük küçük bezelere bölünür dinlendirilmiş hamur bezeleri yağlanmış bir tepsinin içinde ellerde yağlanarak bol yağlı bir şekilde el yordamı ile incecik yuvarlak açılır açılmış hamuru tam olarak yarıdan ikiye değilde yarıya yakını içe doğru katlanır karşı tarafıda üstüne gelecek şekilde katlanır ve ince uzun bir görünüm kazanır. daha sonra aynı işlemi uzun tarafları birbirinin üstüne gelecek şekilde katlanır ve kare bir görünüm elde edilir.bu şekilde açılmış ve tamamlanmış hamurların üstüne hazırladığımız kıyma iç harcını önce köfte şekli vererek üzerlerine konur daha sonra parmak yardımıyla hamurun köşeleri hariç her yerine eşit şekilde yayılır. en son olarak el ile böreklerin üzerine yağ sürülür ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: