Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi

3 Eylül 2013 Salı günü yazıldı.

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
10 çorba kaşığı pudra şekeri
4 kaşık irmik
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı gıda boyası

Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz, soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak tatlıya dökeceğimiz için soğuması lazım. Sonra tüm malzemelerimizi karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Merdane ile 3-4 cm aralığında açılan hamurumuzdan bardak yardımıyla daireler kesiyoruz. Dört adet daireyi yarıları üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Rulo şeklinde sarıldıktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz. Hazır olan gülleri tepsiye dizdikten sonra 200 derecede kızgın fırına koyup 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ve soğuyan şerbetimizi döküyoruz. Ben üzerini gıda simi ile süsledim daha gerçekci oldu. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: