Ispanaklı Kek Tarifi

13 Aralık 2013 Cuma günü yazıldı.

Ispanaklı Kek Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı sıvıyağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)

Üzerine
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

Yapılışı
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz. Tavada suyunu salana kadar kavurun. Püre haline getirmek için rondodan geçirin. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelene kadar çırpın. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırlayıp ve kek olana kadar buzdolabında bekletin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış veya tabanına yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. (kürdan ile kontrol edebilirsiniz pişip pişmediğini)  Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sürün. (kekin soğuk olması gerekir) ben fıstık ile süsledim isterseniz kekin kenarından parçalar alarak robottan geçirip serpebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: