Muzlu Rulo Pasta Tarifi

5 Temmuz 2013 Cuma günü yazıldı.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
4 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
4 Türk kahvesi fincanı un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu

Kreması
4 su bardağı süt
3 cay bardağı seker
1 yumurta
4 tepeleme çorba kasığı un
1 paket vanilya veya bir limon kabuğu rendesi
120 gram kadar tereyağı – oda sıcaklığında
İçi için 2-3 adet muz
Yapılışı
Kek için yumurta ve seker iyice çırpılır. Kabartma tozu ve un da eklenir. Un eklendikten sonra un iyice karışana kadar çırpılır fakat fazla çırpmamaya özen gösterilir. Hamur içine yağlı kâğıt serilmiş büyükçe bir tepsiye ince bir tabaka olacak şekilde dökülür.

Tepsi önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına sürülür ve üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz hala sıcakken hamuru kırmamaya dikkat ederek çok sıkmadan rulo seklinde sarılır. Üzeri örtülür. Krema için tereyağı hariç tüm malzeme bir tencerede karıştırılır ve sürekli kastırarak, orta ateşte kaynayıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınır ve biraz ılıyana kadar, ara ara üzeri kabuk bağlamasın diye karıştırarak bekletilir. Tamamen soğumayacak, ilik olacak. Ilıyınca küçük küçük doğranmış tereyağı eklenerek mikserle 3-4 dakika çırpılır. Sonra rulo seklinde bekleyen kek açılır. Üzeri çok az sütle hafif ıslatılır. Kremanın yarısı üzerine yayılır. Bir uzun kenara soyulmuş bütün muzlar dizilir ve pasta tekrar rulo seklinde sarılır. Üzerine kalan krema sıvanır ve buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Daha fazla muz aromalı olması istenirse, krema ikiye bölünerek, içine sürülecek kısmına ezilmiş muz eklenip, o şekilde kullanılabilir. Pastanın üzerine Hindistan cevizi serpilebilir veya istenilen şekilde süslenebilir. Dilerseniz kreması kakaolu da yapılabilir. Afiyet olsun.

Afgan Pilavı Tarifi

3 Temmuz 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Afgan Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 bardak yasemin pirinç
3 orta boy havuç
2 adet büyük soğan
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Tuz kimyon
Büyük parçalanmış dana veya koyun eti (koyun eti daha lezzetli oluyor)

Kızartmak için
sıvıyağ

Yapılışı
Önce yarım ay şeklinde doğranmış soğanları tavada güzelce kavurduktan sonra (güzel kahverengi olsun) etleri içine atıp kızartıyoruz
(Kızartmak için sıvı yağ lazım)
Sonra düdüklü tencereye soğan ve eti koyup yaklaşık 3-4 bardak su ilave ediyoruz
Ortalama 20 dk. Kaynatıyoruz
Et pistikten sonra tencereye et suyunu Süzerek alıyoruZ içine ince uzun dilimledigimiz (Julien) havuçları koyup yumuşayana dek pişiriyoruz. Islatıp suyu süzülen pirinci ilave edip tuz ve kimyon katıyoruz. Su pirinçlerin yaklaşık 1-2 parmak üzerinde olacak Fazla gelirse tencereden kepçe ile alabilirsiniz ve eğer tuz çok olursa et suyundan biraz koyup ayarlayabilirsiniz. Islatılmış kuru üzümleride ilave edip tencerenin kapağına kalın bez sarıp özellikle 2 kat kurulama havlusu gibi mesela. Ocağı kısıyoruz Düşük ateş olacak

Püf noktasi: Tencere kapağından kalın bezin altından duman çıkınca Ateş kapatılabilir ama siz yinede pişirin. Pirinçlerin tane tane piştigini kontrol edin 20 dk demlendikten sonra servis yapılır Bu arada dudüklüdeki soğanları sadece renk versin diye kullanıyoruz pilava katmıyoruz Servis yaparken etleri pilavın içine gömerseniz yerken misafirlerinize farklı bir sürpriz oluyor.

Çilek Desenli Rulo Pasta Tarifi

günü yazıldı.

Çilek Desenli Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
Pandispanyası için
3 yumurta
1,5 su bardagı un
1 su bardağı şeker
kabartma tozu
vanilya
 
Çilekler için
1 yumurta
3 yemek kasığı toz şeker
yeterince un
kırmızı yesıl gıda boyası

Kreması için
2.5 su bardagı süt
yarım bardak şeker
4 çorba k. un
vanilya
toz kremsanti

Yapılışı
1 yumurta ile pandispanya hazırlayın. Çok az bir kısmına yeşil gıda boyası kat çok az kakaolu yapın. Diğerinde pembe yâda kırmızı gıda boyası kat. Tepsiye yağlı kâğıdı ser üzerine bu gıda boyalı hamurlarla istediğin şekli ver ister vişne yap ister çilek. Tepsiyle dondurucuya bırak o donarken sende normal bildiğin pandispanyayı hazırla fırını da önceden ısıt. Dolapta soğuyan şekillerini tepsiye çıkar hiç beklemeden pandispanya hamurunu dök hemen fırına koy 160 derecede hafif pembeleşene kadar pişir. Fırından çıkar bir kaç dakika sonra yağlı kâğıtla rulo yap ve ılımaya bırak en son yağlı kâğıttan yavaşça sök ve kremayı pişir ve soğuyunca toz kremşantiyi ekle ve mikserle çırp. Kremayı arasına sürün isteğe göre arasına meyvede koyabilirsin. birkaç saat dolapta bekledikten sonra servis yapın.

Etli Sebzeli Pilav Tarifi

günü yazıldı.

Etli Sebzeli Pilav Tarifi
Malzemeler
300 gr kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı taze bezelye
2 su bardağı pirinç
2 kaşık tereyağ
4 su bardağı su
Tuz karabiber

Kızartmak için
sıvıyağ

Yapılışı
patatesleri havuçları küp, küp doğrayıp kızgın yağda kızartın. eti de düdüklü de pişirin. taze bezelyeyi de haşlayın. hepsini bir tencerede karıştırıp tuz karabiber ve 1 kaşık tereyağ katıp karıştırın. tencereye tereyağ ve çok az sıvıyağ alıp eritin. içine yıkanıp kurumuş pirinci katıp suyunu tuzu nu ve çok az karabiber ekleyip pişirin. servis yaparken etli karışımı alta üstüne de pilavı bastırarak bırakın ve servis tabağına ters çevirin. afiyet olsun.

Kaşık Helvası Tarifi

günü yazıldı.

Kaşık Helvası Tarifi
Malzemeler
1 paket margarin
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
4 yada 5 su bardağı su

Yapılışı
Geniş bir tencereye margarini alıp eritin. bir kapta şeker ve suyu karıştırıp eritin. margarin eriyince içine unu katıp kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. rengi tam koyulaşınca şekerli suyu yavaş yavaş sürekli karıştırarak ekleyin. helva koyulaşıp kaşığa gelecek kıvamda olana kadar karıştırın. kaşıkla servis yapın.