İki Renkli Muhallebi Tarifi

1 Nisan 2013 Pazartesi günü yazıldı.

İki Renkli Muhallebi Tarifi
Malzemeler (8 kup)
Alt beyaz krema
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
100 gram labne peyniri

Çikolatalı kısım
1 paket Dr.Oetker bitter çikolatalı sos
1 paket (75 gr)sade veya çikolatalı krem şanti

Üst süsleme
1 paket (75 g)sade krem şanti

En alt kısmına
2 paket top kek

Bir miktar damla çikolata

Yapılışı:
İlk olarak kuplarımızın tabanına top kekleri iri parçalar halinde paylaştırırız
2 bardak süt, 3 kaşık şeker, 1 yumurta sarısı ve 3 kaşık unla bir puding hazırlarız. Pişirdikten sonra soğutup mikserle çırparız. İçine 100 gr labne katıp tekrar çırparız. Parçaladığımız keklerin üzerlerine paylaştırırız. Bir miktar damla çikolatayıda üzerlerine serpiştiririz.
Daha sonra çikolatalı sosu 3 bardak sütle pişirip, soğuturuz. Mikser yardımıyla içine krem şantiyi toz halinde döküp çırparız. Hazırladığımız bu karışımıda beyaz kremanın üzerine kuplara paylaştırırız.
Son olarak tekrar krem şantiyi hazırlayıp iyice soğutup kupların üzerlerine sıkarız.

Havuçlu Kaymaklı Cezerye Tarifi

günü yazıldı.

Havuçlu Kaymaklı Cezerye Tarifi
Malzemeler
6 tane havuç
1 su b. toz şeker
1 su b. dolusu kırılmış ceviz içi
1 su b. hindistan cevizi
1 çay k. tarçın
1 paket vanilya
5 gr kaymak
1 paket betibör bisküvi

Yapılışı
öncelikle havuçlarımızı yıkayıp,kabuklarını soyup,rendeliyoruz.
rendelediğimiz havuçları tenceremize alıp şekerini ilave ediyoruz.
kısık ateşe koyuruz ki havuçlar suyunu bıraksın..
arada bir karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
havuçlarımız,iyice suyunu çekip,macun kıvamına gelince ateşten alıyoruz.
bisküvileri ufalayıp,cevizi,tarçın ilave edip,hindistan cevizi serpilmiş bir tepsiye karışımı döküyoruz.
soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle top şekli veriyoruz.
yaptığımız topları,bol hindistan cevizine bulayıp üzerine kaymak koyup servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Kilis Tava Tarifi

günü yazıldı.

Kilis Tava Tarifi
Malzemeler
1 kilo orta yağlı kıyma
4 tane yeşil biber
1 tane soğan
4 diş sarmısak
karabiber,tuz,pul biber
isteğe göre 3 tane patatas veya patlıcan

Üzeri için
3 tane domates
2 yada 3 kırmızı veya yeşil biber
1 çay bardağı su

Yapılışı
sarmısa, kırmızı taze biber,soğan rondodan geçirilir. kıymaya katılır içine tuz,toz biber ve karabiber eklenip karıştırılır. tepsinin altına patatas veya patlıcan ince kesilerek dizilir (isteğe göre) sonra kıymadan el büyüklüğünde parçalar alınıp ıslatılarak tepsiye yayılır. üzerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirilir 1 çay bardağı su dökülüp kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için "Tuba Kayalı Zişan'a" teşekkür ederiz.

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

günü yazıldı.

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
İrmikli muhallebisi için
1 lt süt
10 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 portakalın kabuğu (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)

Sos için
2,5 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker

Alt tabanı için
petibör bisküvi yada bebe bisküvisi
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Tart kalıbımıza robottan geçirdiğimiz bisküvileri tereyağıda ekleyip tabana yayıyoruz irmiği, sütü, şekeri ve portakal kabuğunu pişiriyoruz vanilya ekliyoruz biküverin üzerine döküyoruz portakal suyunu, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak pişiriyoruz üzerine döküyoruz soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için "Aynur Koç Karapınar'a" teşekkür ederiz.

Mantarlı Kaşarlı Köfte Tarifi

günü yazıldı.

Mantarlı Kaşarlı Köfte Tarifi
Malzemeler
400 gr yağsız kıyma
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber, köfte baharatı
1 çorba kaşığı salça

Mantarlı harç için
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr mantar
1 adet sivri biber
1 orta boy domates
tuz, karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi


Yapılışı
Kıymayı bir kaba alıp, içine yumurta sarısı, bayat ekmek içi, tuzu, baharatları ve bir adet rendelenmişsoğanı ekleyelim.
Köfte harcını iyice yoğurup yumurta iriliğinde parçalar koparalım.
Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerinkase şekli almasını sağlayalım. Köfteleri hafifceyağlanmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri haifi kızarana kadar pişirelim.
Bu arada tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri güzelce kavuralım.
İnce uzun dilimlenmiş mantarlarıkatıp, suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Kabukları soyulup kup seklinde doğranmış domatesleri de ilave edelim.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
Köfteleri fırından alıp mantarlıharcı eşit olarak köftelerin boşluklarına dolduralım.
Salçayı 1.5 su bardağı kaynak su ile inceltip fırın kabının kenarlarına boşaltalım.( bu suya cok az tuz ilave edebilirsiniz)
Harcın üzerine de kasar rendesinden serpelim.
200 derecede koftelerin üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirerek ikinci kez fırından alalım ve sosu ile beraber servis yapalım.