Tırtıl Poğaça Tarifi

31 Aralık 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Tırtıl Poğaça Tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
2 tane yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)

İçiİsteğe göre patates,peynir, sucuk..vb iç malzemeleriyle yapabilirsiniz.

YapılışıTüm malzemeler ele yapışmayacak şekilde yoğrulur.Kulak memesi kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.Yaptığımız her bezeyi dikdörtgen biçimde açarız ve açılan bezenin uç kısımlarını şeritler halinde keseriz.D iğer kısmına iç harcını koyup sararız.Uç kısımlar üstte kalınca açılma yapacağı için alta gelecek biçimde kıvrılır. 2 yumurtanın sarısı çırpılıp hamurlarımızın üzerine sürülür 5-10 dk. beklenir 200 derecede pişirilir.Eğer fırınınız turbo ise fırın ayarını biraz düşürmek gerekir.
Afiyet Olsun.

Gül Poğaça Tarifi

günü yazıldı.

Gül Poğaça Tarifi
Malzemeler
3 su bardagi ilik süt
1 cay bardagi sivi yag
2 tatli kasigi instant(kuru) maya
1 tatli kasigi toz seker
1 yemek kasigi tuz
150 gr eritilmis margarin
3 yumurta aki(sarisi yüzüne)
yeterince un(kulak memesi yumusakliginda olana dek)

İçi İçin
beyaz peynir ve yarim demet maydonoz

Yapılışı
Malzemeler kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve hamur 2 katina cikana dek ilik bir ortamda dinlendirilir,mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartilarak asagidaki resimde oldugu gibi sekil verilir. Böylece tepsiye dizilen pogacalar en az 20 dakika daha tepside bekletilir yine ilik bir ortamda,daha sonrasinda ise üzerine yumurta sarisi sürulüp önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirilir. Fırını 180C’ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Örgülü Açma Tarifi

günü yazıldı.

Örgülü Açma Tarifi
Malzemeler
1 yumurta
1 su baradgi süt
50 gr margarin
1 tatli kasigi toz seker
1.5 tatli kasigi tuz
1 kücük yas maya
1 cay bardagi ilik su
aldigi kadar un

Yapılışı
öncelikel mayamizi unumuzu tuzusekeri bir büyük kaba aliyoruz ortasini havuz gibi acip icine yumurtayi sütüsuyuerimis margarini yada tereyagini koyup un az olursa ilave edin kivama gelince hamurumuzu toparlayip elimizi sivi yaga batirip üstüne bastiriyoruz.üstüne poset gecirirp yarim saat bekletiyoruz sicak bi yerde .ceviz büyüklügünde bezeler alip tezgahta 3 er tane uzun yapip birlestirip örü yapiyoruz ve örgümüzü iki uclarini birlestrip yumurta sarisi susam cörek otu döküp soguk firina koyup önce 150de 15 dk mayalandiriyoruz daha sonra 200 -220de üstü güzelce kizarana kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun

Papatya Poğaça Tarifi

günü yazıldı.

Papatya Poğaça Tarifi
Malzemeler
3 yumurta [1 tane sarı ayrılacak]
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağından zeytinyağı
1 tatlı kaşığından bıraz fazla tuz
3 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kasıgı tozseker
1 su bardagı sıcaksu
Aldığı kadar un

İçi için
sosis ve kasar [ıstege göre degısır]

Yapılışı
yumurtaları kırıp bır tane sarıyı ayırın. Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozunu ekleyip, üzerine limon suyunu dökün. Azar azar un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edin. hamurdan bır beze koparıp 1 cm kalınlıgında acın ve su bardagı ıle halkalar kesın .halkaların uzerıne mısket buyuklugunde yuvarlaklar yaparak kenarlarına yerlestırın butun hamuru aynı sekılde yapın .ortasına sosıs ve kasarı ekleyın ben bu sefer farklı olsun ıstedım ıstegew gore patateslı peynırlıde yapılabılır.üzerlerıne yumurta sarısı surulerek yaglı kagıt serılmıs tepsıye dızın 200 derecede fırınlayın.

Halleyli Pasta Tarifi

29 Aralık 2012 Cumartesi günü yazıldı.


Halleyli Pasta Tarifi
Halleyli Pasta Tarifi AşamalarıMalzemeler
1 paket 12 li halley
2 paket kremsanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı fındık içi
10 tane petibor bisküvi

Çikolata sosu
2 kaşık kakao
2 kaşık nisasta
5 kaşık şeker
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin



Yapılışı
Bir tencereye çikolata sosu malzemelerini ekleyip pişiriyoruz. çok koyu olursa yine biraz daha süt ekleyebilirsiniz.soğumaya bırakın. kremsantileri süt ile kopürtun. içine halleyleri iri iri bölün ceviz fındık ve 8 tane bisküvi yi parçalayarak ekleyin. karıştırın. streç geçirilmiş cam bir kase ye yerleştirin. isteğe bağlı başka kalıplar da kullanabilirsiniz.dolapta 2 saat bekletin.donan pastayı servis tabağına ters çevirerek bırakın. çikolata sosu ile istediğiniz şekilde süsleyin.