Muska Böreği Tarifi
günü yazıldı.
Malzemeler
3 adet yufka
İç malzemesi
2 adet haşlanmış patates
3 kaşık sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, Kimyon
Maydonoz
1 adet kurusoğan
Kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Yufkaları üst üste serip 4 parmak kalınlığında uzun uzun şeritler kesip bırakın. bir tencereye soğanları küçük küçük doğrayıp kavurun. kızarınca salça ve baharatları ekleyip haşlanmış patatesleri ezerek kavurun. en son maydonoz az bi miktar doğrayın. Uzun şeritler halinde kestiğimiz bir yufkayı alıp en ucuna iç malzeme den biraz bırakıp muska şeklinde sarın. bütün yufkaları aynı şekilde yapıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
3 adet yufka
İç malzemesi
2 adet haşlanmış patates
3 kaşık sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, Kimyon
Maydonoz
1 adet kurusoğan
Kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Yufkaları üst üste serip 4 parmak kalınlığında uzun uzun şeritler kesip bırakın. bir tencereye soğanları küçük küçük doğrayıp kavurun. kızarınca salça ve baharatları ekleyip haşlanmış patatesleri ezerek kavurun. en son maydonoz az bi miktar doğrayın. Uzun şeritler halinde kestiğimiz bir yufkayı alıp en ucuna iç malzeme den biraz bırakıp muska şeklinde sarın. bütün yufkaları aynı şekilde yapıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
Havuçlu Etimek Tatlısı Tarifi
günü yazıldı.
Malzemeler
Tabanı için
1 paket tuzsuz etimek
Havuçlu elmalı katman
3 adet orta boy havuç
1 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4.5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin
Havuçları ve elmayı rendeleyin
şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın.
Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.
Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin.ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım)
Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin. Havuçlu kısmın üzerine dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.
2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.
Tarifi bizimle paylaştığı için "Serhan Kodal Kaya'ya" teşekkür ederiz.
Notu: Şekeri ve şerbeti az olursa daha hoş olur benim fikrim etimek fazla ıslanmazsa güzel olur.
Tabanı için
1 paket tuzsuz etimek
Havuçlu elmalı katman
3 adet orta boy havuç
1 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4.5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin
Havuçları ve elmayı rendeleyin
şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın.
Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.
Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin.ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım)
Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin. Havuçlu kısmın üzerine dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.
2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.
Tarifi bizimle paylaştığı için "Serhan Kodal Kaya'ya" teşekkür ederiz.
Notu: Şekeri ve şerbeti az olursa daha hoş olur benim fikrim etimek fazla ıslanmazsa güzel olur.
İrmik Helvası Tarifi
24 Mayıs 2013 Cuma günü yazıldı.
Malzemeler
2 su bardağı irmik
5 kaşık un
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
200g r margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Üzerine
ceviz
Yapılışı
İrmik, un, margarin ve sıvıyağ geniş yapışmaz bir tencerede kavurmaya başlıyoruz un rengini dönene kadar hic bırakmadan sürekli karıştırarak bu işlemi devam ettiriyoruz. bir kapta şeker süt ve suyu seker eriyene kadar karıştırıyoruz.rengi tam dönen un ve irmigi altını tam kısıp sürekli karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin irmikler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. ben helvayı kek kalıbında şekil vererek servis yaptım. siz dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. ister cevizle ister fındık fıstık la ister çikolata sosu dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.
2 su bardağı irmik
5 kaşık un
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
200g r margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Üzerine
ceviz
Yapılışı
İrmik, un, margarin ve sıvıyağ geniş yapışmaz bir tencerede kavurmaya başlıyoruz un rengini dönene kadar hic bırakmadan sürekli karıştırarak bu işlemi devam ettiriyoruz. bir kapta şeker süt ve suyu seker eriyene kadar karıştırıyoruz.rengi tam dönen un ve irmigi altını tam kısıp sürekli karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin irmikler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. ben helvayı kek kalıbında şekil vererek servis yaptım. siz dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. ister cevizle ister fındık fıstık la ister çikolata sosu dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Hindistan Cevizli Browni Kek Tarifi
günü yazıldı.
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 paket çikolata sosu
Süt (sos için)
Yapılışı
Şeker ve yumurtayı çırp üzerine süt, sıvıyağ kakao da katıp tekrar çırpın en son un, kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyin herhangi bir kek kalıbını margarin ile yağlayıp keki dökün 180 derecede pişirin. ilk yarım saat hiç açmayın fırını pişdikten sonra ılık olunca kalıptan çıkarın. 1 paket çikolata sosunu üzerinde belirtilen sütten daha az süt ekleyerek pişirin cıvık olmasın diye pişen sosu kekin üzerine sürün ister sade ister süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 paket çikolata sosu
Süt (sos için)
Yapılışı
Şeker ve yumurtayı çırp üzerine süt, sıvıyağ kakao da katıp tekrar çırpın en son un, kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyin herhangi bir kek kalıbını margarin ile yağlayıp keki dökün 180 derecede pişirin. ilk yarım saat hiç açmayın fırını pişdikten sonra ılık olunca kalıptan çıkarın. 1 paket çikolata sosunu üzerinde belirtilen sütten daha az süt ekleyerek pişirin cıvık olmasın diye pişen sosu kekin üzerine sürün ister sade ister süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.